ΠΩΣ ΜΑΖΕΎΟΥΜΕ ΤΟ ΨΥΚΤΙΚΌ ΡΕΥΣΤΌ (ΦΡΕΟΝ) ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΎ ΜΑΣ.


 Πως μπορούμε να μαζέψουμε το ψυκτικό ρέστο(φρεον, υγρά) που περιέχει το κλιματιστικό μας.
Πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία θα χρειαστούμε τα εξής εργαλεία:
1)Κατσαβίδι
2)Γαλλικό κλειδί
3)Άλεν





Ξεκινάμε λοιπόν, πρώτα από όλα βάζουμε το κλιματιστικό μας να λειτουργεί στην ψύξη και αμέσως μετά κατευθυνόμαστε στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μας μαζί με τα εργαλεία που προαναφέρθηκαν, δεξιά στην εξωτερική μονάδα μας έχουμε 2 βάνες μια χονδρή και μια ψηλή σε αυτές της 2 βάνες καταλήγουν οι χαλκοσωλινες οι οποίες συνδέουν την εσωτερική μονάδα με την εξωτερική.
Οι βάνες αυτές μπορεί να είναι καλυμμένες με πλαστικό καπάκι οπότε παίρνουμε το κατσαβίδι μας ξεβιδώνουμε τής βίδες και βγάζουμε το καπάκι, μόλις βγάλουμε το καπάκι θα αντικρίσουμε μπροστά μας της βάνες.
Τώρα πάμε να πάρουμε στα χέρια μας το γαλλικό κλειδί μας, ακριβώς πάνω στης βάνες υπάρχουνε 2 τάπες θα πρέπει λοιπόν να της ξεβιδώσουμε με το γαλλικό κλειδί μας.
  
Έχουμε ξεβιδώσει είδη της τάπες πάνω από της βάνες και πάμε να ολοκληρώσουμε την διαδικασία.
Μπροστά μας λοιπόν έχουμε  2 βάνες την ψηλή και την χονδρή περνούμε στα χέρια μας τα αλεν και ενώ λειτουργεί το κλιματιστικό μας κλείνουμε με το αλεν την ψηλή βάνα μέχρι το τέλος, και αφού κλείσουμε την  ψηλή βάνα θα πρέπει να περιμένουμε 45 δευτερόλεπτα (όχι παραπάνω 45 με το ρολόι) με το που περάσουν τα 45 δευτερόλεπτα, γρήγορα γρήγορα θα κλείσουμε και την χονδρή βάνα μέχρι το τέλος (και τής 2 βάνες τής κλείνουμε καλά μέχρι το τέλος) με το που κλείσουμε και την χονδρή βάνα τρέχουμε αμέσως και κλείνουμε την λειτουργία του κλιματιστικού μας χωρίς καθυστέρησή.
Και τέλος αυτό ήταν τα υγρά έχουνε εγκλωβιστεί στην εξωτερικοί μονάδα του κλιματιστικού μας πλέον μπορούμε να ξηλώσουμε το κλιματιστικό μας χωρίς να χάσουμε το ψυκτικό ρευστό(φρεον,υγρά).

Σχόλια

  1. παιδιά ας μου εξηγήσει λίγο καπιος στο ψυγιο οταν θελουμαι να ελενξουμαι την πιεση του ρευστου συνδεουμαι τα μανομετα στις βαλβιδες servise σωστα ? στο ψυγιο χρησιμοπιουμαι ειδικη καστανια στο κλιματιστικο εμαθα οτι χρησιμοπιουμαι αλεν αληθεθει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παιδιά ας μου εξηγήσει λίγο καπιος στο ψυγιο οταν θελουμαι να ελενξουμαι την πιεση του ρευστου συνδεουμαι τα μανομετα στις βαλβιδες servise σωστα ? στο ψυγιο χρησιμοπιουμαι ειδικη καστανια στο κλιματιστικο εμαθα οτι χρησιμοπιουμαι αλεν αληθεθει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται