Καυστήρας πέλλετ B-ECO & B-MIX σε λέβητα πετρελαίου: Η φθηνή λύση για οικονομία στα καύσιμα

Η αλματώδης άνοδος της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης τα τελευταία χρόνια και η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης από το 2012, που το εξίσωσε με εκείνο της κίνησης, έφερε σε αδιέξοδο εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά, που τρία χρόνια τώρα αναζητούν λύση για να μειώσουν τα έξοδα θέρμανσης.

Σε πολλές περιπτώσεις η δαπάνη είναι δυσβάσταχτη, με αποτέλεσμα τα σπίτια να παραμένουν «παγωμένα», ενώ χιλιάδες οικοδομές έχουν καταργήσει την κεντρική θέρμανση, λόγω αδυναμίας συνεννόησης και καταβολής των κοινοχρήστων απ’ όλους τους ενοίκους.

Άμεση απόσβεση κόστους


ρωτήστε μας
για τιμές
 
6932479481
 Μια λύση, με ιδιαίτερα χαμηλό κοστολόγιο, προσιτό στα περισσότερα νοικοκυριά ακόμη και την εποχή της κρίσης, η οποία κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, λόγω της δεδομένης οικονομίας που προσφέρει, είναι η μετατροπή του υπάρχοντα λέβητα πετρελαίου, με την τοποθέτηση καυστήρα πέλλετ. Μια διαδικασία απλή, εφόσον γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, που εξασφαλίζει απόσβεση του κόστους εγκατάστασης μέσα σε λίγους μόλις μήνες.



Που έχει εφαρμογή η μετατροπή

 Οι περισσότεροι λέβητες πετρελαίου, αν και προορισμένοι να λειτουργούν με υγρά ή αέρια καύσιμα, μπορούν να λειτουργήσουν με καυστήρα πέλλετ, ενώ σαφώς υπάρχουν περιπτώσεις που η μετατροπή είναι αδύνατη ή δεν ενδείκνυται, κάτι για το οποίο θα πρέπει να ενημερωθείτε από εξειδικευμένους τεχνικούς – καυστηρατζήδες.

 Καυστήρας πέλλετ σε λεβητα πετρελαίου BUDERUS

Μια σωστή μετατροπή μπορεί να εξασφαλίσει στον καταναλωτή οικονομία που αγγίζει τα επίπεδα του 60% σε σχέση με το πετρέλαιο, παρέχοντας του ταυτόχρονα λειτουργικότητα και εργονομία, που είναι απαραίτητα στην καύση στερεού καυσίμου.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα μιας τέτοιας μετατροπής, που διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα το κόστος εγκατάστασης, είναι ότι κατά την εφαρμογή δεν υπάρχει επέμβαση στο υδραυλικό δίκτυο, το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί όπως με το πετρέλαιο, ούτε στην καμινάδα του λέβητα.

Στον αντίποδα, μειονέκτημα της μετατροπής είναι το γεγονός ότι με την καύση του πέλλετ δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε στο απόλυτο τον βαθμό απόδοσης του λέβητα, όπως αυτός διαμορφώνεται με το πετρέλαιο.

Η απόκλιση όμως σε απόδοση είναι σχετικά μικρή και πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν κυρίως σε ότι αφορά την ικανότητα του λέβητα να ανταποκριθεί στις θερμικές ανάγκες της εγκατάστασης σε ακραίες συνθήκες (για αυτό είναι απαραίτητη μια μελέτη από μηχανολόγο), παρά στην οικονομία, η οποία είναι δεδομένη.

Κάτι αλληλένδετο με τον βαθμό απόδοσης του λέβητα, το οποίο θα πρέπει να προσέξει ο καταναλωτής, για να αποφύγει προβλήματα και να μην πέσει θύμα παραπλάνησης από επιτήδειους που θέλουν να πουλήσουν αυτό που διαθέτουν, αγνοώντας πολλές φορές τις πραγματικές ανάγκες της εγκατάστασης, είναι η ισχύς του καυστήρα πέλλετ που θα τοποθετήσουν στον λέβητα τους να είναι ανάλογη με την ισχύ του. Είναι πρακτικά αδύνατο ένας λέβητας 40.000 θερμίδων (ή 45 KW) να ικανοποιηθεί με τη χρήση ενός καυστήρα πέλλετ 25 KW για παράδειγμα.
 
ρωτήστε μας για τιμές   6932479481


Πως αξιολογούμε τη δυνατότητα μετατροπής και επιλέγουμε τον κατάλληλο καυστήρα

  
Τα κριτήρια που πρέπει να λάβουμε υπόψιν για να διαπιστώσουμε αν μπορεί να έχει εφαρμογή στον λέβητα μας η μετατροπή, αλλά και η επιλογή του κατάλληλου καυστήρα είναι αρκετά και η μεθοδολογία έμπειρων και εξειδικευμένων τεχνικών μπορεί να μας διασφαλίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Θα πρέπει καταρχήν να διευκρινιστεί ότι μετατροπές επιδέχονται τόσο οι χαλύβδινοι, όσο και οι μαντεμένιοι λέβητες πετρελαίου. Ανάλογα με την ισχύ τους και τον τύπο του καυστήρα, είναι πιθανό να απαιτείται μια μετατροπή στην πόρτα του θαλάμου του λέβητα, ώστε να τοποθετηθεί ο καυστήρας πέλλετ και να στερεωθεί.

Από εκεί και πέρα, βασικό στοιχείο της εργονομίας και της λειτουργικότητας είναι η πόρτα του λέβητα να μπορεί να ανοίγει εύκολα, ώστε να διευκολύνεται ο καθαρισμός του καυστήρα και του εσωτερικού του λέβητα από τα υπολείμματα της καύσης (στάχτη). Ανάλογα με τον χώρο στο εσωτερικό του λέβητα, μπορεί να πατενταριστεί και κάποιο δοχείο αποκομιδής της στάχτης, διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο το καθάρισμα. υπέρ-αυτόματου καθαρισμού λέβητας biomax είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα λεβητοστασίου που καίει πελλετ (pellets

Θα πρέπει ο καταναλωτής να γνωρίζει ότι όπως συμβαίνει σε ένα λέβητα στερεών καυσίμων ή έναν λέβητα πέλλετ – βιομάζας, έτσι και σε έναν πετρελαίου, ο όγκος της στάχτης και το επίπεδο επιβάρυνσης με κατάλοιπα στους εναλλάκτες θερμότητας (τούμπα ή διαδρομές), είναι σε ευθεία συνάρτηση με την ποιότητα του πέλλετ που καταναλώνει. Ένα καλής ποιότητας και πιστοποιημένο πέλλετ, πέραν της επιπλέον οικονομίας που προσφέρει λόγω της μεγαλύτερης θερμογόνου δύναμης, παράγει και λιγότερη στάχτη, ενώ διατηρεί πιο καθαρό το εσωτερικό του λέβητα, επιμηκύνοντας την περίοδο απρόσκοπτης χρήσης, αλλά και το διάστημα μεταξύ των service.

Και μιας και η αναφορά για τα service, στην περίπτωση της μετατροπής ενός λέβητα πετρελαίου με καυστήρα πέλλετ, το ετήσιο service που ενδείκνυται, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις δεν γίνεται για λόγους κόστους, αποτελεί πλέον αναγκαιότητα, ώστε να καθαρίζεται επαρκώς ο λέβητας, εξασφαλίζοντας μας εύρυθμη λειτουργία και μακροζωία.
  

Κάθε πότε καθαρίζουμε τον καυστήρα - λέβητα




Σημαντική επισήμανση, σχετική με τα παραπάνω, είναι ότι ο καταναλωτής που θα επιλέξει να μετατρέψει τον λέβητα πετρελαίου του με την τοποθέτηση ενός καυστήρα πέλλετ, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να προσαρμοστεί σε κάποιες απαιτούμενες διαδικασίες, για να απολαμβάνει την απρόσκοπτη λειτουργία του και την οικονομία που εξασφαλίζει. Έτσι, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ανάλογα με τις ημερήσιες καταναλώσεις σε κιλά πέλλετ και κυρίως με την ποιότητα του υλικού, οφείλει να καθαρίσει τον καυστήρα και το εσωτερικό του λέβητα από την στάχτη. Η διαδικασία καθαρισμού (αποκομιδής της στάχτης) θα πρέπει να γίνεται τακτικά, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και μια φορά τη μέρα. Φυσικά έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα που ο χρήστης καθαρίζει έπειτα από 3 ή 5 ή και περισσότερες μέρες αδιάκοπης λειτουργίας, όμως αυτά δεν αποτελούν κανόνα. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής είναι ότι θα πρέπει να μεριμνά για τον τακτικό καθαρισμό της εγκατάστασης.



Ένα συχνό ερώτημα – αμφιβολία των καταναλωτών που σκέφτονται να προχωρήσουν στη μετατροπή με καυστήρα πέλλετ σε λέβητα πετρελαίου, αφορά την ανάγκη ή όχι καθαρισμού των τούμπα του λέβητα, διαδικασία που απαιτεί βούρτες και λοιπά εξαρτήματα, καθώς και σε αρκετές περιπτώσεις άνοιγμα τμημάτων του λέβητα. Η πράξη έχει δείξει ότι εφόσον η ρύθμιση του καυστήρα έχει γίνει σωστά, με βάση τις θερμικές ανάγκες του λέβητα και με την προϋπόθεση ότι το πέλλετ που χρησιμοποιείται είναι πιστοποιημένο, δεν χρειάζεται καμιά παρέμβαση του καταναλωτή για καθαρισμό στα εσωτερικά μέρη του λέβητα, παρά μόνο στο ετήσιο σέρβις, το οποίο θα πρέπει να γίνεται στο τέλος ή με την έναρξη της χειμερινής περιόδου.



* Υψηλής ποιότητας και αντοχής υλικά κατασκευής

* Εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα λειτουργίας και ρύθμισης, με δυνατότητα ελέγχου του καυστήρα μέσω smartphone, tablet και ηλεκτρονικού υπολογιστή. Χάρη στο Program Essential (μεταφρασμένο στα Ελληνικά) ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί από όπου βρίσκεται τη λειτουργία του καυστήρα, να ελέγχει για σφάλματα και να τα επιλύει, να ρυθμίζει παραμέτρους και να λαμβάνει δεδομένα της καύσης (π.χ. ώρες λειτουργίας, ισχύς κτλ.).

* Πρότυπο σύστημα μηχανικού αυτοκαθαρισμού (διατίθεται στα μοντέλο SP, OVEN και DUBBLE)καυστηρας αυτοκαθαριζόμενος

* Όλα τα ηλεκτρικά μέρη του καυστήρα (πλακέτα, ανεμιστήρας, μοτέρ κοχλία, βεντιλατέρ κ.α.) λειτουργούν με χαμηλή τάση (24 V), προσφέροντας οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος.

* Εξωτερικό βεντιλατέρ στο πάνω μέρος του στελέχους του κοχλία μεταφοράς καυσίμου, για παροχή δευτερεύοντα αέρα κατά την καύση, που παράλληλα αποτρέπει να γυρίσουν καυσαέρια και φλόγα προς τα πίσω, ενώ διευκολύνει και την απαγωγή των καυσαερίων κατά το πρώτο στάδιο ανάματος του καυστήρα, όταν η καμινάδα της εγκατάστασης είναι ακόμη κρύα.

* Απόλυτα αθόρυβη λειτουργία.


 
ρωτήστε μας για τιμές   6932479481




Σύγχρονοι Ιταλικοί καυστήρες πελλετ βιομάζας B-ECO & B-MIX με προηγμένη τεχνολογία (USB Ready)
Μπορούν να προσαρμοστούν σχεδόν σε οποιονδήποτε λέβητα πετρελαίου-αερίου-ξύλου , με πολύ μικρό κόστος και χωρίς καμιά επέμβαση στο υδραυλικό σύστημα της εγκατάστασης.
Είναι εφοδιασμένοι με δεύτερο εσωτερικό κοχλία για την ασφάλεια στην καύση. Ο καυστήρας ανάβει με τη βοήθεια υπέρθερμου αέρα (ηλεκτρική αντίσταση).


Νέος καυστήρας Βιομάζας Bmix Digital 45kw και 70kw


Με λογισμικό νέας γενιάς και οθόνη αφής
Οι σύγχρονες λειτουργίες με επιλογή ποιότητας καύσιμου άλλα και αυτοδιάγνωση μέσα από την έγχρωμη οθόνη και το εύχρηστο χειριστήριο αφής είναι χαρακτηριστικά που θα ανταμείψουν κάθε σας προσδοκία.
Η σειρά καυστήρων βιομάζας BMIX συνδέεται και με αεροσυμπιεστή για τον καθαρισμό του χώρου καύσης. Γίνεται αυτόματα κάθε φορά πριν την έναυση και τον τερματισμό της λειτουργίας του καυστήρα. Οπότε δεν επιβάλλεται η συχνός καθαρισμός του καυστήρα από τον χρήστη. Σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστικών προϊόντων που επιβάλουν τον καθημερινό καθαρισμό του χώρου καύσης . Το μενού λειτουργίας και των ρυθμίσεων είναι στην Ελληνική και σε άλλες 19 Γλώσσες ( ENGLISH,ITALIAN, SPANISH, FRENCH, GERMAN, Ukrain, Bulgarian, Albanish, Portughes, Serbian, Russian, Latvian (lettone), Croatian, Turkish, Slovak, Czech rep, Hungary, Sweden, Finland)


Καυστήρας πελλετ B-Eco 35kw και 45kw



Σημαντικό πλεονέκτημα του καυστήρα B-ECO 35 KW είναι ότι ο φλογοσωλήνας μπορεί να τοποθετηθεί σε λέβητες πετρελαίου χωρίς μετατροπή στην πόρτα λόγω ότι είναι μόλις Φ10 εκατοστά. Έτσι αντικαθιστώντας τους ήδη υπάρχον καυστήρες πετρελαίου με πολύ μικρό κόστος και χωρίς να επέμβαση στο υδραυλικό σύστημα της εγκατάστασης.


Η μεγάλη ισχύ του καυστήρα B-ECO 45kw σε σχέση με την χαμηλή τιμή του το κατατάσσει στην υψηλότερη θέση έναντι του ανταγωνισμού. Η 39,0000 θερμίδες που αποδίδει ο καυστήρας B-ECO μπορει να ζεστάνει σπίτι μέχρι 200τ.μ.



Κεραμική αντίσταση για την ανάφλεξη και πεπιεσμένος αέρας για τον καθαρισμό του καυστήρα ειναι τα σημαντικότερα εξτρά της σειράς Bmix, καυστήρων βιομάζας.
Ένα βήμα μπροστά από τα αντίστοιχα προϊόντα του ανταγωνισμού ο Bmix καίει όλες τις ποιότητες των πελλετ ξύλου αλλά και όχι μόνο. Μέσα στην γκάμα ττων υλικών που μπορεί να κάψει ο Bmix είναι τα σπασμένα η ολόκληρα κουκούτσια ελιάς, κουκούτσια από κεράσια, κέλυφος από καρύδια, αμύγδαλα αλλά και πολλές άλλες μορφές βιομάζας. Ο Bmix είναι μία καλή πρόταση για να απαλλαγείτε από το πετρέλαιο αλλά και το πολύ καλής ποιότητας ακριβό πελλετ που συνιστούν υποχρεωτικά οι άλλοι κατασκευαστές καυστήρων.



Έξι διαφορετικά μοντέλα ανάλογα τον τύπο και την ισχύ του λέβητα.
τεχνικά χαρακτηριστικά καυστήρων adtherm



Λειτουργία inverter στην καύση



καυστήρες πελλετ βιομάζας b-eco 35kwΗ διαδικασία ανάματος είναι εντελώς αυτόματη με τρία διαφορετικά στάδια έτσι εξασφαλίζεται η ομαλή αλλά και γρήγορη χωρίς απώλειες έναυση. Ανάλογα την θερμοκρασία του νερού στον λέβητα ο καυστήρας προσαρμόζει την ισχύ του (inverter). Ο καυστήρας B-ECO καθαρίζεται εύκολα χωρίς να αφαιρεθεί από τον λέβητα.
Μοναδικά Χαρακτηριστικά του καυστήρα B-ECO & B-MIX

Καίει όλες τις μορφές βιομάζας (μοντέλο B-MIX)
Γρήγορο και ομαλό ξεκίνημα με κεραμική αντίσταση για μεγάλη αντοχή(900 βαθμούς σε 60 δευτερόλεπτα).
Καύση πλήρως αυτοματοποιημένη.
Αυτόματη διαμόρφωση ισχύος από 5,4 έως 70kW σε 5 βαθμίδες.
Εύκολη τοποθέτηση σε λέβητα πετρελαίου και ρύθμιση με μενού στα Ελληνικά .
Διαθέτουν εξελιγμένη τεχνολογία στα ηλεκτρονικά τους με έξυπνα συστήματα προστασίας και αυτοδιάγνωσης βλαβών.
Αθόρυβη λειτουργία.
Ελεγχόμενη ποσότητα καυσίμου στο ξεκίνημα.
Πολύ μεγάλο βαθμό απόδοσης.
Υλικά από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο , ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες.
Κοχλία για την μεταφορά του καυσίμου από την δεξαμενή στον καυστήρα.
Δεύτερος κοχλίας στο εσωτερικό του καυστήρα που αποτρέπει την ενδεχόμενη επιστροφή φλόγας από τον καυστήρα στην δεξαμενή καυσίμου.
Χαμηλή τάση λειτουργίας 24volt DC (εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας στο ξεκίνημα αλλά και στην κανονική λειτουργία).
Επιπλέον καθαρισμός με αεροσυμπιεστή(Για την απομάκρυνση του κλίνκερ στερεά υπολείμματα )
θάλαμος καύσης από ανοξείδωτη λαμαρίνα 5 χιλ. που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες.
Μετακινούμενη επιφάνεια καύσης έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ο εύκολος καθαρισμός του.
Εύκολο χειριστήριο για ρύθμιση της ποσότητας οξυγόνου στην καύση και της θερμοκρασίας στο λέβητα.
Λογισμικό για διαμόρφωση των ρυθμίσεων και αυτοδιάγνωση βλαβών μέσο του υπολογιστή (Με USB Ready).
Κατασκευάζεται εξολοκλήρου στην Ιταλία.
5 χρόνια εγγύηση.
*Το μοντέλο B-ECO 55 είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο φλογοσωλήνα και μετακινούμενη επιφάνεια καύσης 5 χιλιοστών.

Λογισμικό για διαμόρφωση των ρυθμίσεων και αυτοδιάγνωση βλαβών μέσο του υπολογιστή με USB



Η ηλεκτρονική μονάδα του καυστήρα είναι ένας σύγχρονος υπολογιστής με πολλές εύχρηστες λειτουργίες. Η μονάδα χωρίζεται σε ρυθμίσεις για τον Τελικό Χρήστη και για τον Εγκαταστάτη, γεγονός που τον καθιστά ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση. Όλες οι μελλοντικές ενημερώσεις πραγματοποιούνται εύκολα μέσω θύρας USB έτσι ώστε να λαμβάνετε πάντα την τελευταία έκδοση του προγράμματος.

Δείτε τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες των καυστήρων B-ECO & B-MIX




  1. Μικροεπεξεργαστής που ελέγχει τη λειτουργιά των μονάδων του καυστήρα πελλετ με θύρα USB για σύνδεση με ηλεκτρονικό υπολογιστή.
  2. Μετακινούμενη επιφάνεια καύσης 4 χιλιοστών* που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες. Αποσπώμενη για εύκολο καθαρισμό B-ECO 35
  3. Ανοξείδωτος φλογωσωλήνας 4 χιλιοστών* σε φ 10,4 εκατοστών που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες B-ECO 35
  4. Φλάντζα μόνωσης 6 χιλιοστών που αποτρέπει την μεταφορά τις θερμοκρασίας του λέβητα στον καυστήρα B-ECO 35
  5. Ανοξείδωτος φλογωσωλήνας 4 χιλιοστών* σε Τετράγωνο 10Χ10 εκατοστά που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες B-ECO 45
  6. Φλάντζα μόνωσης 6 χιλιοστών που αποτρέπει την μεταφορά τις θερμοκρασίας του λέβητα στον καυστήρα B-ECO 45
  7. Μετακινούμενη επιφάνεια καύσης 4 χιλιοστών* που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες. Αποσπώμενη για εύκολο καθαρισμό B-ECO 45
  8. Ηλεκτρική αντίσταση τύπου σωλήνα η προαιρετικά κεραμική μέσω της οποίας γίνεται ανάφλεξη του καυσίμου
  9. Ανοξείδωτη βάση φλογοσωλήνα
  10. Εσωτερικός κοχλίας μεταφοράς καυσίμου στο χώρο καύσης
  11. Θερμικό ασφαλείας για την αποφυγή υπερθέρμανσης στο εσωτερικό του καυστήρα
  12. 24volt DC μοτέρ εσωτερικού κοχλία μεταφοράς καυσίμου στο χώρο καύσης με αθόρυβη λειτουργία
  13. Φωτοκύτταρο BRAHMA με ανακλαστήρα για σωστή παρακολούθηση της καύσης
  14. Ανεμιστήρας με inverter για την καύση
  15. Πίνακας ελέγχου θερμοκρασίας και διόρθωσης του αέρα καύσης
  16. Τροφοδοτικό Μετατροπής εναλλασσόμενης τάσης 220AC σε συνεχές 24DC για την λειτουργία τον ηλεκτρικών μονάδων του καυστήρα
  17. Ανεμιστήρας στον εξωτερικό κοχλία τροφοδοσίας του πελλετ για αποφυγή επιστροφής καπνού από τον καυστήρα στην δεξαμενή καυσίμου
  18. 24volt DC μοτέρ εξωτερικού κοχλία μεταφοράς από την δεξαμενή καυσίμου στον καυστήρα με αθόρυβη λειτουργία
  19. Εξωτερικός κοχλίας μεταφοράς καυσίμου από την δεξαμενή
  20. Αξιοποιώντας την οικολογική ενέργεια τις βιομάζας όπως είναι τα συσσώματα ξύλου (πελλετ), τα ξύλα, τα κουκούτσια και τα τσόφλια ξηρών καρπών. οι καυστήρες πελλετ χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια που αποθηκεύεται κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των φυτικών οργανικών υλικών και τη χρησιμοποιούν σε ένα κύκλο παραγωγής σαν ανανεώσιμη πηγή που σέβεται το περιβάλλον .








Σχόλια