ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΚΡΙΟΣ:ΜΙΑ ΑΝΤΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ !!! ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Συντριβάνι του Ήρωνα)

Υδραυλικό έμβολο σφυρί, ή αντλία κριός ή αντλία σφυρί
Σκεφτείτε να έχετε ένα μικρό ρυάκι και με μια αντλία που δεν καταναλώνει ενέργεια αλλά τροφοδοτείται από ένα αυτόματο υδραυλικό μηχανισμό να λειτουργεί αενάως χωρίς να ασχοληθείτε ποτέ ξανά γεμίζοντας τη δεξαμενή ψηλά στο χώρο του μελισσοκομείου σας.
Το ίδιο μπορείτε να πετύχετε αδειάζοντας σε μια δεξαμενή από το αυτοκίνητο σας σε μια επιτόπου χαμηλά που με το σύστημα αυτό στέλνει το νερό ψηλά μόνο του.


Είναι μια αντλία αυτόματη που δεν χρειάζεται εξωτερική ενέργεια για να αντλήσει το νερό από ένα ρυάκι ή λιμνούλα σε μια δεξαμενή ψηλότερα εκμεταλλεύεται την κινητική ενέργεια της ροής του νερού.
Δημιουργείται μια εκτόνωση που σαν σφυρί πιέζει το νερό να πάει στη δεξαμενή  ψηλότερα , αυτο-τροφοδοτείται από την κινητική ενέργεια του νερού και την υδροστατική πίεση που δημιουργεί και λειτουργεί αενάως χωρίς κατανάλωση ενέργειας.

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΛΙΑΣ ΚΡΙΟΣ
Απαιτούμενα
1 ρυάκι ή ποτάμι ή ροή νερού
2 βαλβίδα εξωτερική εκτόνωσης
3 δεξαμενή σε ανώτερο επίπεδο
4 βαλβίδα εξωτερική ασφάλισης από εκτόνωση
5 βαλβίδα εσωτερική που διασφαλίζει τη ροή μονο σε μία φορά -προς τη δεξαμενή μας-
6 θάλαμος με θύλακα αέρα που συμπιέζεται σαν ελατήριο και πιεζει τη μικρή ποσότητα νερού προς τη δεξαμενή μας με ένα παλμό.

Στηρίζεται στην υδραυλική κρήνη το λεγόμενο "συντριβάνι του Ήρωνα" όπου το βάρος του νερού δίνει ώθηση να πεταχτεί αυτό ψηλότερα από την αρχική του θέση και επομένως να ανέβει μόνο του δημιουργώντας έναν αέναο κύκλο ανεβάσματος.



Σαν επινόηση είναι μεγαλοφυής αλλά σαν εκτέλεση και υλοποίηση είναι απλούστατη
χρειάζεται μια βαλβίδα εκτόνωσης εξωτερική μία βαλβίδα εκτόνωσης εσωτερική πηγή νερού σωληνώσεις και δεξαμενή συσσώρευσης.Δείτε το σε λειτουργία!



αντλία κριός ή σφυρί ή έμβολο


μια επαγγελματικη ατσαλινη αντλία κριός  και η λειτουργία της





Η αντλία κριός σε δράση.

Στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρεται ως ΗYDRAULIC RAM PUMP είναι ένα σύστημα που έχει εφαρμοστεί αποτελεσματικά  επαρκώς σε απομονωμένα υδραγωγεία στη χώρα μας και σε όλο το κόσμο.
Με την επικράτηση του ηλεκτρισμού και το μεγάλωμα των απαιτήσεων σε άντληση η κατανάλωση ενέργειας για άντληση μεγάλων ποσοτήτων ήταν επιβεβλημένη και για τούτο παραγκωνίστηκε.Για λόγους ασφαλείας όμως διατηρούνται δεξαμενές πυρασφάλειας γεωργικοί αποταμιευτήρες και υδραγωγεία απομονωμένα του προηγούμενου αιώνα που λειτουργούν ακόμη με τέτοιες αντλίες.





 Πως Φτιάχνω υδραυλική αντλία νερού (υδραυλικό κριό) ή Hydraulic Ram Pump






Σχόλια