ΚΑΥΣΤΗΡΑΣ PELLET (PellasX ) ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΥΣΗΣ REVO 44 ΜΕ ΙΣΧΥ10 -44kW

Σειρα Revo
Πρόκειται για πρωτοπόρα προϊόντα στην παγκόσμια αγορά.
Η καινοτομία τους είναι ο υψηλής τεχνολογίας περιστρεφόμενος θάλαμος καύσης που τροφοδοτείται από το υβριδικό σύστημα αέρας καυσίμου PellasX. Πέρα από τον υψηλό βαθμό απόδοσης που αγγίζει το 99% ο μοναδικός σχεδιασμός του περιστρεφόμενου θαλάμου καύσης διασφαλίζει συνεχή αυτοκαθαρισμο στον καυστήρα από τα υπολείματα καύσης. Τα καύσιμα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σ’αυτή τη σειρά καυστήρων είναι: pellets αγροτικών προϊόντων, χαμηλής ποιότητας pellet ξύλου, βρώμη και κουκούτσι.




Τεχνολογία πιεστικής καύσης – εξάλειψη φαινομένου επιστροφής φλόγας


ΚΑΥΣΙΜΟ
Ο καυστήρας μπορεί να λειτουργήσει με::
Χαμηλής ποιότητας pellet ξύλου 6-8mm
Pellet ξύλου διαμέτρου 6-8mm
Κουκούτσι: στεγνό κουκούτσι ελιάς-κερασιού βρώμη
ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Τεχνολογία πιεστικής καύσης – εξάλειψη φαινομένου επιστροφής φλόγας
Θερμοστάτης ασφαλείας STB διακόπτει την παροχή καυσίμου όταν υπάρχει υπερθέρμανση λέβητα
Ο σωλήνας πολυουρεθάνης που συνδέει τον καυστήρα με τον τροφοδότη καίγεται σε περίπτωση επιστροφής φλόγας με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτείται ο καυστήρας
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ
Πατενταρισμένο σύστημα περιστρεφόμενου θαλάμου καύσης – βοηθάει στην απομάκρυνση της στάχτης, βελτιώνει τη διαδικασία καύσης και επιμηκύνει τη λειτουργία χωρίς επιτήρηση
Αυτόματη εκκίνηση και διατήρηση πρόσφατων ρυθμίσεων μετά από διακοπή ρεύματος
Εστία κατασκευασμένη από τους καλύτερους πυρίμαχους χάλυβες
Κατασκευασμένος από τα καλύτερα υλικά χρησιμοποιώντας την υψηλότερη τεχνολογία
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ
Εύκολο μενού αρχικής διαμόρφωσης: εύκολη και γρήγορη διαμόρφωση σε λίγα βήματα, αέρας και καύσιμο ρυθμίζονται αυτόματα
Αυτοματοποιημένες λειτουργίες: ανάφλεξη, καθαρισμός και έλεγχος φλόγας
Ομαλή (ηλεκτρονική) ρύθμιση ισχύος
Δυνατότητα παρακολούθησης της διαδικασίας καύσης με τη σύνδεση αισθητήρα Λάμδα (προαιρετικό)
Χαμηλές εκπομπές CO και CO₂
Χαμηλή κατανάλωση ρεύματος
Χαμηλή θερμική αδράνεια
Υψηλή απόδοση καύσης εώς και 99%
Φωτοαισθητήρας για επιτήρηση της φλόγας και μέτρηση του επιπέδου της
Πλήρως συμβατός με τα όργανα ελέγχου λεβήτων πετρελαίου, αερίου και φούρνων αρτοποιίας
Το σετ περιλαμβάνει:
Καυστήρα Revo 44
Ελεγκτής S.Control
Γαλβανισμένος τροφοδότης 2m



AGRI-PELLETS
Agropellet

Agri-pellets – τι είναι;
Όπως το pellet έτσι και το agri-pellet είναι ανανεώσιμη ενέργεια. Η διαφορά είναι ότι τα agri-pellets είναι κατασκευασμένα από αγροτικά και δασικά υποπροϊόντα. Παρασκευάζονται κυρίως από στελέχη δημητριακών, κουκούτσια, ενεργειακά φυτά,περιβλήματα ξηρών καρπών κτλ.

Η θερμική αξία του agri-pellet είναι μεταξύ 14-18MJ/Kg και η ποσότητα της στάχτης μετά την καύση είναι 1-4%.



Πλεονεκτήματα Agri-pellet
Χαμηλή τιμή καυσίμου

Η σειρά καυστήρων PellasX Revo κατασκευάστηκε γι’αυτόν τον τύπο καυσίμου. Οι καυστήρες έχουν υψηλή απόδοση καύσης και διαθέτουν περιστρεφόμενο θάλαμο καύσης που βοηθάει στον αυτοκαθαρισμό τους ο οποίος είναι πολύ σημαντικός όταν χρησιμοποιούμε τέτοιου είδους καύσιμα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ποσότητα της στάχτης που παράγεται είναι σχεδόν δύο φορές λιγότερη από την ποσότητα της στάχτης που παράγεται από την καύση της καλύτερης ποιότητας άνθρακα και η στάχτη τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν καλό λίπασμα στα φυτά.

Οικολογία
Μηδενικό ισοζύγιο CO₂
Κατά τη διάρκεια της καύσης του pellet και του agripellet δεν εκλύονται βλαβερά για το περιβάλλον και τον άνθρωπο αέρια. Εκλύεται CO₂, το ισοζύγιο του όμως τείνει να είναι μηδενικό αφού το παραγόμενο CΟ₂ από την καύση αφομοιώνεται σχεδόν εξ’ολοκλήρου από το φυτό κατά την ανάπτυξη του.

Γρήγορα ανανεώσιμη ενέργεια
Συγκρινόμενα με τα μη ανανεώσιμα ορυκτά καύσιμα τα pellets και τα agripellets έχουν οικολογικό πλεονέκτημα διότι η πρώτη ύλη ανανεώνεται σε μερικά χρόνια ενώ τα agripellets ανανεώνονται κάθε χρόνο.

Διπλή Χρήση
Η βιομάζα μπορεί να χρησιμοποιηθεί δύο φορές. Αρχικά για να γίνει agripellet και μετά την καύση του αυτό να γίνει λίπασμα για τα φυτά.

Διαθεσιμότητα
Σε αντίθεση με τα pellet ξύλου η παραγωγή των agripellet δεν εξαρτάται από την ξυλεία της περιοχής. Τα agripellets είναι διαθέσιμα σε πολλές αγροτικές περιοχές. Τα agripellets είναι πολύ δημοφιλή πλέον στην Ευρώπη καθώς και σε όλο τον κόσμο αφου είναι διαθέσιμα σε μεγάλες ποσότητες και πολύ οικονομικά.


ΒΙΟΜΑΖΑ
Με τον όρο βιομάζα χαρακτηρίζεται οποιοδήποτε υλικό παράγεται από οργανική ύλη (όπως είναι το ξύλο και άλλα προϊόντα του δάσους, υπολείμματα καλλιεργειών, κτηνοτροφικά απόβλητα, απόβλητα βιομηχανιών τροφίμων κ.λπ.) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για παραγωγή ενέργειας.

Σεβασμός στο περιβάλλον αλλά και οικονομία
Τα βασικά πλεονεκτήματα χρήσης της βιομάζας για θέρμανση είναι το χαμηλό κόστος καυσίμου και η οικολογία. Εκτός από το χαμηλό κόστος η βιομάζα κατά τη δημιουργία και κατά την καύση της δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Οι καυστήρες PellasX έχουν πιστοποιητικά 5ης κλάσης καυσαερίων.

Όχι μόνο pellets
Τα πιο συνηθισμένα καύσιμα που παράγονται από βιομάζα είναι τα pellets ξύλου και τα agri-pellets, παρ’όλα αυτά στην αγορά υπάρχουν ακόμα πολλές μορφές βιομάζας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους καυστήρες pellet PellasX όπως:

Τσόφλια ξηρών καρπών
Κουκούτσια
Βρώμη
Η θερμική αξία της κάθε μορφής βιομάζας ως καύσιμο εξαρτάται απο την πρώτη ύλη που κατασκευάστηκε , από την υγρασία και την καθαρότητα της. Η βιομάζα καλής ποιότητας μπορεί να καεί και μικρή ποσότητα στάχτης θα παραχθεί.














Σχόλια