Επιδαπέδιοι λέβητες συμπύκνωσης Πετρελαίου Olio Condens 2500 F

Υψηλή απόδοση με εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή.
Ο λέβητας Olio Condens 2500 F είναι κατασκευασμένος με την αξιόπιστη τεχνολογία της Bosch – και αποτελείται από βασικά εξαρτήματα που έχουν αποδείξει την αξία τους σε μεγάλο αριθμό εφαρμογών και σε βάθος χρόνου. Έτσι, μπορείτε να απολαμβάνετε τη χρήση ενός λέβητα συμπύκνωσης πετρελαίου από την Bosch, αξιόπιστου, υψηλής αντοχής και με επώνυμη ποιότητα Bosch.


Πλεονεκτήματα με μία ματιά
Υψηλός βαθμός απόδοσης έως και 103,4 % με χρήση τεχνολογίας συμπύκνωσης
Απόδοση εποχιακής θέρμανσης χώρου βάσει ΕrP έως 91%
Χαλύβδινο κυρίως σώμα με δευτερεύοντα ανοξείδωτο εναλλάκτη καυσαερίων
Εύκολη συντήρηση λόγω του ειδικού σχεδιασμού του θαλάμου καύσης
Νέος ενσωματωμένος ψηφιακός πίνακας ελέγχου με ενδείξεις βλαβών στην ψηφιακή οθόνη
Πλήρης συμβατότητα με την νέα πλατφόρμα αυτοματισμών EMS Plus
Έξοδος καυσαερίων 80/125
Ενσωματωμένος μονοβάθμιος καυστήρας πετρελαίου
Ενσωματωμένη αντιστάθμιση λέβητα βάσει εξωτερικής θερμοκρασίας με την προσθήκη εξωτερικού αισθητήριου θερμοκρασίας περιβάλλοντος
Λειτουργία αντιπαγετικής προστασίας
Καύση με αναστροφή φλόγας που εξασφαλίζει χαμηλή σταθμή εκπομπών ΝΟx.

Εφαρμογή
Συμπαγείς διαστάσεις και χαμηλό βάρος, δύο χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα για την εγκατάσταση ενός λέβητα. Χάρη σε αυτά, η μεταφορά του λέβητα στον χώρο εγκατάστασης γίνεται εύκολα και γρήγορα. Οι τυποποιημένοι υδραυλικοί σύνδεσμοι βοηθάνε τον εγκαταστάτη στη γρήγορη τοποθέτηση, ενώ η πρώτη σε θέση λειτουργία του λέβητα είναι πιο απλή από ποτέ. Γρήγορη και εύκολη είναι και η συντήρηση, καθώς όλα τα εξαρτήματα είναι εύκολα προσβάσιμα από εμπρός, όπως και ο καθαρισμός του εναλλάκτη θερμότητας.



Ενεργειακή απόδοση
Χάρη στην υψηλή απόδοση που εξασφαλίζει η τεχνολογία συμπύκνωσης από την Bosch, ο εποχιακός βαθμός απόδοσης του λέβητα φτάνει το 91 % (που αντιστοιχεί σε βαθμό απόδοσης έως 103,4 %). Επίσης, καταναλώνει σημαντικά λιγότερο καύσιμο φέροντας πιστοποίηση ενεργειακής κλάσης Α βάσει ErP2015.

Ευκολία Χειρισμού
Ο πίνακας ελέγχου του λέβητα έχει προεγκατεστημένη τη δυνατότητα εξωτερικής αντιστάθμισης, χωρίς την προσθήκη επιπλέον ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, παρά μόνο ενός αισθητηρίου εξωτερικής θερμοκρασίας με ελάχιστο κόστος. Αυτό καθιστά την σύνδεση του λέβητα με υφιστάμενα συστήματα ελέγχου πολύ εύκολη.

Εφαρμογές
Η θέση των υδραυλικών συνδέσεων του λέβητα καθιστά τη σύνδεσή του σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις πολύ εύκολη, απαιτώντας τις ελάχιστες δυνατές υδραυλικές τροποποιήσεις. Η παροχή πετρελαίου μπορεί να συνδεθεί από την πλευρά που εξυπηρετεί. Τέλος, χάρη στις πολύ μικρές απώλειες πίεσης, ο Condens 2500F συνδέεται ιδανικά σε υφιστάμενα κυκλώματα θέρμανσης.















Γιατί η συμπύκνωση εκτός από το «αύριο» των τεχνολογιών θέρμανσης, παίρνει θέση στο «σήμερα».


Ecodesign, σημαίνει οικολογικός σχεδιασμός ενός προϊόντος, με κριτήρια την ενέργεια που καταναλώνει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, αλλά και την ενέργεια που απαιτείται για την κατασκευή του. Επίσης λαμβάνονται υπ’ όψιν και άλλες περιβαλλοντικές πτυχές της διαδικασίας κατασκευής όπως π.χ. τα υλικά που χρησιμοποιούνται.


Η κλιματική αλλαγή λοιπόν, μας οδηγεί σε κατευθύνσεις για ενεργειακά αποδοτικότερα προϊόντα, και με την πιο ολοκληρωμένη έννοια, για περιβαλλοντικά εναρμονισμένα προϊόντα.
Σχετικά με τους λέβητες θέρμανσης ισχύος έως και 400kW, αποτέλεσμα της οδηγίας θα είναι η μετάβαση από τη συμβατική τεχνολογία στην τεχνολογία συμπύκνωσης. Αυτό σημαίνει λέβητες με υψηλότερο βαθμό απόδοσης, και κατ’ επέκταση μείωση του κόστους για τη θέρμανση του σπιτιού μας. Η τεχνολογία συμπύκνωσης παρουσιάστηκε σε εμπορεύσιμο προϊόν από τη Buderus και τη Nefit, εταιρείες του ομίλου Bosch, για πρώτη φορά το 1981, στην έκθεση «ISH» με τον λέβητα «Nefit Turbo», ο οποίος κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά.




Ο όρος «λέβητας συμπύκνωσης» χρησιμοποιείται λόγω του γεγονότος ότι ο λέβητας κατά τη λειτουργία του παράγει συμπύκνωμα υπό κάποιες συνθήκες, υγροποιώντας υδρατμούς που υπάρχουν στα καυσαέρια.
Τόσο για το φυσικό αέριο ως καύσιμο, όσο και για το πετρέλαιο, η Bosch, με τη γκάμα των λεβήτων της συμπλέει με την οδηγία, εισάγοντας όπως πάντα υψηλής ποιότητας λέβητες συμπύκνωσης, όπως τον εξαιρετικής ποιότητας και απόδοσης νέο επίτοιχο λέβητα συμπύκνωσης αερίου Bosch Condens 2500W, και τον νέο επίσης εξαιρετικά αποδοτικό, ποιοτικό και ευέλικτο επιδαπέδιο λέβητα συμπύκνωσης πετρελαίου Bosch Condens 2500F.

Και λίγη θεωρία… η αξιοποίηση της τεχνολογίας συμπύκνωσης ξεκινά με τη συμπύκνωση των υδρατμών στα καυσαέρια, διαδικασία η οποία αρχίζει για το φυσικό αέριο όταν η θερμοκρασία καυσαερίων πέσει κάτω από τους 57o C κατά προσέγγιση, ενώ για το πετρέλαιο κάτω από τους 47o C περίπου. Στόχος της τεχνολογίας των λεβήτων συμπύκνωσης είναι να ρίχνει τη θερμοκρασία των καυσαερίων όσο γίνεται χαμηλότερα από τις θερμοκρασίες συμπύκνωσης – γνωστό και ως «σημείο δρόσου» – δηλαδή να τα «ψύχει» με γνώμονα το μεγαλύτερο ενεργειακό κέρδος, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό την επιστροφή κρύου νερού του κυκλώματος θέρμανσης, είτε μέσω κατάλληλου θαλάμου καύσης είτε με εξωτερικό εναλλάκτη.


  
Οι παραγόμενοι υδρατμοί περιέχουν θερμογόνο δύναμη, η οποία χάνεται χρησιμοποιώντας συμβατικούς λέβητες καθώς οι υδρατμοί διαφεύγουν μέσω της καπνοδόχου. Στο πιστοποιητικό ελέγχου του συντηρητή σας μπορείτε να δείτε πόση θερμότητα διαφεύγει με τα ζεστά καυσαέρια μέσω της καπνοδόχου, κι επομένως χάνεται.

Αντίθετα οι λέβητες συμπύκνωσης Bosch αξιοποιούν αυτήν την ενέργεια: Προκαλούν τη συμπύκνωση των υδρατμών μέσα στο λέβητα και τροφοδοτούν την κερδισμένη θερμότητα συμπύκνωσης στο κύκλωμα θέρμανσης. Προϋπόθεση για την εγκατάσταση είναι μια ανθεκτική στην υγρασία καπνοδόχος ή ειδικά εξαρτήματα απαγωγής καυσαερίων.

Έτσι επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.
Ως επακόλουθο του αποδοτικού τρόπου λειτουργίας, η τεχνολογία συμπύκνωσης είναι και ιδιαίτερα φιλική προς το περιβάλλον.

Αρχή λειτουργίας





Τεχνολογία συμπύκνωσης στους λέβητες πετρελαίου Ελάχιστη κατανάλωση και μέγιστη λήψη θερμότητας από κάθε σταγόνα πετρελαίου.

Σχόλια